Benzinli Testere Kullanabiliyor musunuz?

 

Motorlu testere kullanmakta ne var demeyin.  Son kullanıcıların şikayetlerinin %80’inin ilk çalıştırma hakkında olduğunu biliyor muydunuz?

Motorlu testereniz ile çalışmaya başlamadan önce, çalışacağınız alanında size engel teşkil edebilecek her şeyi uzaklaştırmalısınız. Ayrıca kişisel koruyucu kıyafetlerinizi giymeniz ve gerekli aksesuarları takmanız yerinde olacaktır.

 

Zincirin keskinliğinin kontrolü, zincirin gerginliğinin kontrolü ve zincir freninin kontrolünü sağlamalısınız…   

Motorlu Testere nasıl tutulmalıdır derseniz ; Sol elinizi ön tutma kolunda olmalıdır. Sağ eliniz arka tutma kolunu iyi kavrayıp, tetiğe rahatça basabilir durumda olmalıdır.  Çalışırken  avucunuz sapları tam olarak kavramalı ve baş parmak diğer parmakların aksi hizada ve kapalı olmalıdır. Nasıl durmalısınız ?

DURUŞ VE POZİSYON

Sol ayağınız sağ ayağınızdan yarım adım kadar önde olmalıdır.

İLK ÇALIŞTIRMA

 

Benzinli testerenizi iki farklı pozisyonda çalıştırabilirsiniz: bacak arasında veya yerde.

Daha fazla detay öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Eğer çalışma ortamınızda düz zemin  bulmak zor ise o zaman ayakta çalıştırma yapabilirsiniz.  Youtube videosuna  göz atabilirsiniz. 

 

Motorlu testeremizi çalıştırmanın en kolay ve güvenli yolu düz bir zeminde çalıştırmaktır. Bu çalıştırma yöntemini okumadan önce, videomuzu izleyip fikir sahibi olabilirsiniz.

Motorlu testerenizi bir yerden bir yere elde götürecekseniz, kısa bir mesafe olsa dahi, mutlaka zincir freni aktive edilmelidir. Pala kılıfını da takmayı unutmayın. Motorlu testereyi sadece ön sapından tutarak taşıyınız. Kural pala burnunun  taşıma anında arka tarafınız yönünde olmasıdır. motorun sıcak kısımlarına, özellikle susturucunun yüzeyine dokunmamaya çok dikkat edin. 

 

Yazımızda da bahsettiğimiz gibi uygulanacak birkaç küçük adımla, motorlu testereler ile çalışmak hem çok kolay hem de çok güvenli.

 

Benzinli Testere Kullanımı başlıklı orijinal yazıdan alıntılar yaptık. Orijinal yazıda çok daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz. Sorularınız için  info@sadal.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir